Linnanmaan Autohuolto

Linnanmaan Autohuolto

Jarrut

Mekonomen Autohuolto

Huollot ja korjaukset suorittaa aina ammattitaitoinen mekaanikko ja myönnämme varaosille vähintään kolmen vuoden takuun. Huollamme ja korjaamme kaikkia automerkkejä ja malleja auton iästä riippumatta.
  • Työn tekee aina ammattitaitoinen mekaanikko.
  • Saat kolmen vuoden takuun Mekonomenin toimittamille varaosille.
  • Saat 12 kuukauden takuun työlle (ellei muuta ole sovittu).
  • Noudatamme aina valmistajien suosituksia ajoneuvosi huolloissa ja korjauksissa.
  • Noudatamme autoalan kuluttajaneuvottelukunnan (AUNE) laatimia ja kuluttaja-asiamiehen tarkistamia moottoriajoneuvojen ja niiden osien korjausehtoja.
  • Saat aina kaikki kulut eriteltynä kuitilla tai laskulla.
  • Saat kirjallisen kustannusarvion korjauksesta autoalan kuluttajaneuvottelukunnan (AUNE) laatimien ehtojen mukaisesti.
  • Pidämme huolta ympäristöstämme ja olemme tehneet jätteiden käsittelyä koskevan sopimuksen sertifioidun kierrätysyrityksen kanssa.

Jarrujen korjaus tai vaihto

Jarrujen kunnon tärkeys on itsestäänselvyys. Mekonomen Autohuollossa asioidessasi voit olla varma, että ammattitaitoiset mekaanikkomme huoltavat ajoneuvosi jarrut oikein. Ajattelemme jarrujärjestelmää yhtenä kokonaisuutena ja huomioimme järjestelmän kaikki komponentit ja toiminnot.

Jarruneste on tärkeä osa toimivaa jarrujärjestelmää, ja neste tulee vaihtaa kahden vuoden välein. Mekonomen Autohuolto suorittaa työn valmistajien ohjeiden mukaisesti.

Jarrupalojen vaihto

Yleensä jarrupalojen vaihto tulee tarpeeseen noin 50 ja 60 tuhannen kilometrin välein. Tosin tarve vaihtoon voi tulla jo aiemmin, joten ei kannata odottaa viime tippaan tai siihen, että jarrupalat on ajettu täysin loppuun. Jarrupalojen vaihto hieman liian aikaisin on parempi vaihtoehto kuin odottaminen liian pitkään. Rikkinäisillä jarrupaloilla ajamisella voi olla ikäviä seurauksia auton jarruille, jolloin edessä voi olla kalliskin remontti jarruihin.

Uusien jarrupalojen leveys on noin 10 mm ja niissä tulisi olla vähintään 4 mm kulutuspintaa. Jarrupalojen kuluminen ilmenee esimerkiksi heikentyneenä jarrutustehona tai outoina ääninä jarrutettaessa. Jos auton jarrupalat ovat kuluneet ja vaihtoa vailla, voi jarruttaessa ilmetä tavallisesta poikkeavaa liikehdintää. Joissain autoissa voi myös olla merkkivalo, joka syttyy kun jarrupalojen vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi.

Verrattuna esimerkiksi jarrulevyihin, jarrupalat kuluvat nopeammin. Täten pelkkien jarrupalojen vaihtaminen voi olla riittävä operaatio molempien uusimisen sijaan. Myös jarrulevyt on parasta vaihtaa, kun ne ovat ohentuneet liikaa. Jarrulevyjen kunnon saa selville tarkistamalla niiden paksuuden. Autonvalmistaja on määrittänyt vähimmäisen paksuuden auton jarrulevyille. Jos levyt ovat kuluneet tämän lukeman alle, tulee ne vaihtaa. Jarrulevyt on vaihdettava turvallisen jarrujen toiminnan takaamiseksi myös, jos ne ovat vääntyneet, niihin on syntynyt reikiä tai levyt ovat muulla tavoin vaurioituneet.